Ficat de rață 400 g
Zahăr 15 g
Sare 7 g
Vinars 50 g
Vin dulce 100 g
Ouă 2 buc.
Făină 50 g
Ulei 10 g
Zahăr 20 g
Cacao 10 g
Condimix turtă dulce 5 g
Măr golden 5 buc.
Scorțișoara cassia vera pudră 3 g
Apollo Turmeric 3 g
Apollo Curry 3 g
Lămâie 1/2 buc.
Xantan 2 g
Se curăță ficatul de vinișoarele cu sânge, apoi se așează într-o tavă, se presară cu sare și zahar. Se adaugă vinul și vinarsul, se acoperă cu o folie și se dă la frigider pentru 24 ore.
Se scoate ficatul din frigider și se așează într-o terină adecvată, presându-l ușor. Se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce la cuptor, într-o tavă cu apă, la 60˚C pentru 45 min. După coacere, se răceste și se dă la frigider pentru 24 ore.
Pentru mantie, se bat ouăle cu zahăr și condimentul pentru turtă dulce, se adaugă uleiul și făina, obținându-se o compoziție care se împarte în două. Jumatate se întinde pe hârtie de copt cu ajutorul unui pieptene și se congelează. În compoziția rămasă, se adaugă cacao și se întinde uniform peste foaia congelată. Se coace la 200˚C, cca. 5 min.
Pentru piureul de măr, se pun merele golden fără sâmburi la copt, apoi se curăță și se amestecă în blender cu scorțișoară cassia vera pudra, Apollo Turmeric, Apollo Curry, lămâie și xantan.
Aveți o întrebare? Suntem aici ca să vă ajutăm. Trimite o solicitare folosind formularul nostru online.
Trimite o întrebare >